Over mijn binationale blogs

rutte-merkel1Mijn naam is Mirjam Kersten, master studente van de binationale opleiding Niederlande Deutschland Studien aan de Radbouduniversiteit Nijmegen en de Westfälische Wilhemsuniversität Münster. Verder studeer ik journalistiek aan de KU Leuven. De eerste studie onderzoekt verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Duitsland, ook op het gebied van communicatie, nieuwe media en samenleving. De tweede studie leidt op tot journalist in dit vakgebied.

Geregeld schrijf ik daarom een blog waarin het gebruik en het effect van nieuwe media in de samenleving centraal staan en gekoppeld worden aan ontwikkelingen in op de eerste plaats Duitsland en Nederland en in tweede instantie in de rest van Europa. Nederlanders maken bijvoorbeeld meer gebruik van nieuwe media maar ook van oude media dan Duitsers. Zo bezien tasten de nieuwe media de diversiteit niet aan, althans voor wat betreft het themaveld e-politiek.

Ik bespreek het theoretische discours over aspecten van mediagebruik en samenleving aan de hand van wetenschappelijke artikelen en onderzoek vervolgens of die inzichten stroken met wat ik over mediagebruik gevonden heb in mijn enquêteonderzoek Verschillen in mediagebruik tussen Nederlandse en Duitse parlementsleden tijdens de verkiezingen van 2010.

Mijn blogs vallen op omdat ze minder uitgaan van mijn persoonlijke ervaring maar meer van de uitkomsten van eigen onderzoek. Ze kunnen daarom worden gezien als bescheiden toetsingen van belangrijke theoretische inzichten over media & samenleving voor het themaveld e-politiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s