PvdA Arbeid op maat na langdurige ziekte werknemer

Van werknemers wordt vaak verwacht dat ze na langdurige ziekte alweer snel full-time gaan werken. Deze mensen willen meestal dolgraag aan de slag, maar ze hebben dan wel een betere ondersteuning van de werkgever nodig, vindt de PvdA fractie in het Europees Parlement.

Steeds meer vacatures worden niet ingevuld, de arbeidsmarkt is krap, maar het kostbare potentieel van mensen die na langdurige ziekte willen terugkeren tot de arbeidsmarkt, blijft onbenut. Een op de twintig werknemers is langdurig ziek. Dit aantal is de laatste 15 jaar zelfs verdubbeld.

Bij de mensen die willen terugkeren naar werk gaat het om mensen die na een ongeval niet meer full-time kunnen werken, of mensen die te maken hebben met een chronische aandoening. Maar ook mensen die na een burn-out weer fit zijn voor werk, worden door werkgevers aan de kant gezet.

Re-integratie geen succes

De re-integratie van langdurig zieken op de werkvloer is tot nu toe geen succes. Cijfers geven aan dat de zieke in twee van de drie gevallen niet meer kan terugkeren naar zijn huidige  job. Slechts in iets meer dan 10% van de gevallen wordt via aangepast werk geprobeerd de zieke terug aan het werk te krijgen (lees verder onder de afbeelding en de grafieken).

Verzuimbeleid

© AP SUPPORT

Het aantal oudere werknemers vanaf 45 jaar zal de komende jaren verder toenemen, zij worden door werkgevers al snel gezien als een te hoge kostenpost door het verhoogde ziekterisico. Oudere werknemers verzuimen overigens niet vaker maar wel langduriger door ziekte. De PvdA is er voorstander van dat vooral kleinere bedrijven door een verzekering worden geholpen het loon door te betalen van langdurig zieken. Zo is de drempel om ouderen vast aan te nemen kleiner.

sdworx

© SDWORX Kort en lang ziekteverzuim – leeftijd

volksgezondheidenzorg

© VOLKSGEZONDHEIDENZORG. INFO Gemiddelde verzuimduur 2016

percentage verzuimers

© VOLKSGEZONDHEIDENZORG. INFO Percentage werknemers dat verzuimde naar leeftijd 2016

Wanneer oudere werknemers ziek worden is de ervaring dat zij vaak zonder aangepast werk aan de kant worden geschoven en worden ingeruild voor jongere en goedkopere werknemers.

“Waardevolle mensen doen nu niet mee”

Wanneer mensen graag willen en kunnen terugkeren naar werk, dan moet dat van overheidswege extra gestimuleerd worden. Dat is goed voor de werknemer, maar ook voor het bedrijf, de economie en de samenleving. Waardevolle mensen doen nu niet mee en dat moeten wij als maatschappij niet willen.Veel werknemers willen re-integreren en niet afhankelijk zijn van een uitkering of eenzaam thuis achter de geraniums zitten.

Kennis ontbreekt

Veel bedrijven ontbreekt het echter aan kennis en mankracht om een succesvolle re-integratie mogelijk te maken. Vooral kleinere ondernemingen moeten daarom technische en financiële assistentie ontvangen om herintegratie en terugkeer naar werk te kunnen realiseren. Werkgevers dienen samen met de werknemers zelf, de medici en de sociale diensten al in een vroeg stadium een herintegratieproject met arbeid op maat op te zetten. Te denken valt aan flexibele en kortere werktijden en thuiswerk voor de chronisch zieke werknemer.

Uitval voorkomen

Een organisatie moet bovendien vroegtijdig proberen te voorkomen dat mensen langdurig ziek worden op de werkvloer, waardoor ze vaak definitief uitvallen. Daarvoor moet er in veel bedrijven een omslag plaatsvinden in het denken over wat gezonde arbeidsomstandigheden zijn. Bij de laatste gaat het om arbeidsomstandigheden in de meest brede zin van het woord, die aan de medewerkers en hun gezondheid zijn aangepast en niet andersom. Een logisch gevolg daarvan zijn aangepaste arbeidsomstandigheden na langdurige ziekte.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Politiek verandert de wereld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s